תפריט ירושלמי חדש למסעדת הפאלאס במלון וולדורף אסטוריה

בצק יופקה במילוי בשר בקר. מנה מהתפריט החדש. צילום: אסף קרלה

מסעדת הפאלאס בניצוחו של שף איציק מזרחי ברק התחדשה עם עיצוב, כלים, אווירה ותפריט חדש.

מסעדת הפאלאס במלון וולדורף אסטוריה פותחת את הקיץ באווירה חדשנית וקלילה. שף איציק מזרחי ברק וצוות המלון עמלו על השינוי מהתפריט עד הצלחות, מדי המלצרים, המוסיקה, האווירה והעיצוב, במטרה ליצור במקום אוירה חמימה וחדשנית תוך שמירה קפדנית ודקדקנית על האיכות והיוקרה המאפיינת את מלונות וולדורף אסטוריה. את התפריט החדש לפאלאס בנה השף הראשי של המלון, איציק מזרחי ברק, עם מנות איכותיות ומוקפדות מהמטבח הים תיכוני במחווה לשורשיו הירושלמים ולבית אימו.

התפריט בפאלאס מתאפיין במנות ירושלמיות העושות שימוש בחומרי גלם ודגש על תוצרת מקומית דוגמת ירקות שורש ותבלינים אותם רקח שף המלון איציק מזרחי ברק. התפריט החדש משלב את כל הטעמים הריחות והאווירה שחווה השף מביתו (אורפלי חלבי), סביבתו והאנשים שגדל איתם בירושלים שהיוו לו השראה.  שף איציק מזרחי ברק, דור תשיעי בירושלים,  סבו, יצחק מזרחי (המכונה זכי המוכתר של שכונת נחלת שבעה), היה ממקימי שוק מחנה יהודה המפורסם. לשף מזרחי ברק  ניסיון קולינרי עשיר מהארץ ומהעולם. כיהן כשף ראשי במלונות יוקרה מהמובילים בישראל במשך שנים רבות ובקייטרינג היוקרתי של פול אסנהיים.

במסגרת השתלמויותיו נסע פעמים רבות לרחבי ארצות הברית, יפן, והונג קונג והשתלם במיטב המסעדות מתוך רצון ושאיפה ללמוד, להתחדש ולרכוש ידע נוסף. בין השאר שף איציק ברק עבר השתלמויות בניו יורק במסעדות Daniel Boulud, ו Le Bernardin , Per –Se של תומס קלר, L’Atelier de Joel Robuchon , לנדמרק מנדרין בפריז ובהונג קונג, ב"שנגרילה" בפריז ובנוסף גם במלון Hilton Tokyo Conrad במסעדת השף של גורדון רמזי.

מנכ"ל וולדורף אסטוריה, אבנר און: "אלה המבקשים להתענג על חוויית אוכל יוצאת דופן, אם למפגש רומנטי או סעודה חברתית, ימצאו בפאלאס חוויה ירושלמית מיוחדת ואיכותית", "שף איציק מזרחי ברק הצליח להביא את כל הטוב מהבית במגוון מנות נהדרות ובמבחר גסטרונומי מיוחד. האוירה החמימה בשילוב עם איכות השירות, הכלים וההגשה מבטיחים לבאים חוויה בלתי נשכחת", הוא מסיים.

בצק יופקה במילוי בשר בקר. צילום: אסף קרלה

מה בתפריט?

טעימות מירושליםבייגלה ירושלמי (20 ₪) – שמן זית, זעתר וזיתים סורים, לחם זיתים (20 ₪) – סלסלת עגבניות מגי חריפות ומלח ים גס, טחינה של בית (18 ₪) – קרם חציל מעושן, טחינה וגרגירי חומוס, חציל על האש (18 ₪) – אריסה חריפה, שיני שום בתמרינדי (18 ₪) – חומץ  בלסמי, סילאן, לאבנה שקדים (18 ₪) – שקדים מאודים במלח.

מנות ראשונות: סשימי לברק (78 ₪) – אריסה, שומר, איולי לימון, ויניגרט הדרים. קובנייה דג ים (78 ₪) – בורגול, עשבי תיבול, ויניגרט ג'ינג'ר, פלחי צנונית ושמן זית. פליה דניס אפוי (82 ₪) – עלי תרד כרישה צעירה ועשבי תיבול. צ'יגה (73 ₪) – עלי תרד תורכי, כרישה צעירה ועשבי תיבול. לחי בקר בבישול ארוך (82 ₪) – קונפי ארטישוק, גרגירי חומוס, עלי מנגולד וציר בקר. בצק יופקה במילוי בשר בקר (68 ₪) – סלט פלפלים קלויים, אריסה, צנוברים, דלעת מקורמלת וטחינה. טורטליני שפונדרה (72 ₪) – חמוסטה, עלי מנגולד, סלרי, קרסיפי פנקו, עשבי תיבול. שקדי עגל (80 ₪) – קרם חציל מעושן, ארטישוק צלוי, צ'יפס ארטישוק, לימון כבוש, צ'ילי וכוסברה. לשון עגל בבישול ארוך (68 ₪) – קולורבי צלוי על מלח בעשן פחמים, קרם סלרי, גזרים צבעוניים.

תפריט חדש. צילום: אסף קרלה

מנות עיקריות: פילה דניס צלוי (118 ₪) – סקורדיליה, קונפי כרישה צעירה ורוטב יין. פילה בר ים צלוי על גריל פחמים (118 ₪) – עלי מנגולד, כוסברה, גרגירי חומוס וקרם חריימה חריף. חזה עוף סוביד (89 ₪) – ספגטי ביתי, טחול, עגבניות טריות, עגבניות צלויות וגזרים צבעוניים. עופיון אורגני צלוי (92 ₪) – ירקות שורש צלויים, תפוחי אדמה צעירים, לימון כבוש. קונפי שוק ברווז (98 ₪) – תמר מג'הול, עלי תרד פריכים, בטטה. סיגר שקדי עגל (108 ₪) – טחול, כבדי עוף, חציל שחור, מאשוויה ירקות ובצלצלי שאלוט מקורמלים. צלעות טלה על גריל פחמים (125 ₪) – בורגול, פלפלים קלויים, סלקים מקורמלים. לחי בקר (110 ₪) – עלי מנגולד, שעועית לבנה, תפוח אדמה מדורה, רוטב פלפלים קלויים. צלעות טלה נבלוסייה (125 ₪) – אוכף טלה במעטפת בורגול, כרובית צלויה, כרובית בטמפורה. נתחי אנטריקוט (135 ₪) – תפוחי אדמה צלויים, קולורבי צלוי, קונפי עגבניות, קרקר פטריות.

קוקטיילים: 17 (58 ₪) – ג'ין, מיץ לימון, תה שחור, ג'ינג'ר ודבש, המפלצת (62 ₪) – וודקה, קוינטרו, סירופ אפרסק, יין שרדונה, מיץ תפוזים, במבליק (62 ₪) – רום מתובל, יין אדום, מיץ תפוחים, אנגוסטורה ביטר, אבנ-ג'וק (64 ₪) – וויסקי ברבן, מיץ רימונים, בלמסי ומיץ לימון, שוק מחנה יהודה (64 ₪) – ג'ין, תה קמומיל, ענבים לבנים, רוזמרין, יין לבן מבעבע, הולילנד (68 ₪) – טקילה, אשכולית אדומה, הל, מחית ליצ'י וליקר דובדבן.

צלעות טלה. צילום: אסף קרלה

שף איציק מזרחי ברק: "אני נרגש לפתוח את הפאלאס במחווה אדירה לבית שלי ולעיר הבירה ירושלים. הניחוחות, הטעמים, התבלינים והמאכלים שעליהם גדלתי הם אלה שהובילו אותי ליצירת תפריט חדשני וטוב כל כך. אני מזמין את כל עם ישראל להגיע ולהתנסות בחוויה ייחודית".

THE PALACE, מלון וולדורף אסטוריה – גרשון אגרון 26, ירושלים.

כשרות: כשרות המלון רבנות ירושלים, השגחה ברמת גלאט בפיקוח הרב אלישיב נפחא. בשרים ועופות בכשרות עדה חרדית, בד"ץ הרב רובין, בד"ץ קהילות, בד"ץ שארית ישראל. פירות וירקות, לשמיטה חמורה, בדץ העדה החדרית הרב אפרתי, ירקות עלים ברמת גוש קטיף ונשטפים בחומר כהלכה. על שאר הפרודוקטים הינם עד"ח, רובין, לנדא, שארית ישראל וחתם סופר. שמירת שבת כהלכתה כנהוג בנהלי מהדרין. בישול ישראל לדעת הרמ"א.

ירקות שמיטה לחומרה, בדץ העדה החרדית, הרב אפרתי

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*