החורף ממש כאן: מתכון למרק קובה דלעת מנחם לימים הקרים

מרק קובה באדיבות סולתם. צילום יחסי ציבור (2)

אפשר לאמר שהחורף לגמרי כאן, ועם הימים הקרים מגיע החשק לאכול מאכלים חמים שיחממו את הגוף ואת הלב בחום נעים ומנחם. מרק קובה הוא אחד המרקים הפופולאריים בארץ, הוא משביע ואפשר לגוון עם ירקות המרק שמשלבים. 

מצרכים:

למלית הקובה: 

  • 300 גרם בשר טחון
  • 1 בצל קצוץ מאוד
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל לבן
  • כפית בהרט

לבצק הקובה:

  • 2-2.5 כוסות סולת
  • כף שמן
  • רבע כפית מלח
  • 1-1.5 כוסות מים

    מרק קובה באדיבות סולתם. צילום יחסי ציבור

למרק:

  • 2 כוסות קוביות דלעת
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 עגבניות קלופות קצוצות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • שליש כוס מיץ לימון
  • כף בהרט
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • 5 כוסות מים
  • כף סוכר

אופן ההכנה:

1.מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית

2.יוצרים כדורים קטנים ומקפיאים לשעה על מגש

  1. מערבבים את מרכיבי בצק הקובה 
  2. עוטפים את כדורי הבשר בבצק.
  3. בסיר עמוק מניחים שמן, בצל , עגבניות ,סלרי ותבלינים מערבבים מוסיפים דלעת, רסק, מים ומיץ לימון, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את הקובה.
  4. מבשלים בכיסוי חלקי כ- 25 דקות מקפידים לערבב כל כמה דקות.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*