סופת כרמל כבר כאן: מתכונים למרקים קלים שיחממו אתכם בחורף

מרק ערמונים קרדיט יחצ Beko

החורף האמיתי מציץ כבר מעבר לפינה ואחרי שהכנו את המלתחה ואת הבית לקור הגדול, הוצאנו את הבקבוקים החמים, הקפוצ'ונים והמטריות מהארון, הגיע הזמן לשלב האחרון שיכין אותנו לגל הקור המתקרב בצעדי ענק.

הרי אין יותר מנחם בחורף ממרק עשיר ומחמם. בדיוק בשביל זה אספו עבורכם המומחים של Beko , מותג מכשירי החשמל הבינלאומי,שלושה מתכונים מנצחים למרקים מושלמים שיחממו לכם את הבטן ואת הלב.

מרק עגבניות

מצרכים:

  • 4 כפיות חמאה
  • חצי בצל גדול
  • 10 עגבניות בינוניות
  • 1 וחצי כוסות מים או ציר ממרק ירקות
  • חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. נמיס חמאה על אש בינונית
  2. נוסיף את שאר המרכיבים – בצל, עגבניות מים או ציר מרק ומלח
  3. נבשל את התערובת במשך 40 דקות
  4. נערבב, נטעם ונוסיף מלח במידת הצורך
  5. נגיש בתוספת קרוטונים ובתיאבון

מרק דלעת עם ג'ינג'ר וחתיכות לחם

 

מצרכים:

למרק:

  • שמן זית
  • 1 דלעת
  • 1 בצל
  • 1 ג'ינג'ר קטן
  • 500 גרם אגוז מוסקט
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • 800 מ"ל בסיס מרק ירקות
  • 100 מ"ל מיץ תפוזים
  • 100 מ"ל משקה ג'ינג'ר אייל

לקוביות הלחם:

  • קוביות לחם
  • שמן זית
  • פלפל
  • שמן דלעת

 

אופן ההכנה:

  1. נקלף את הדלעת, הבצל והגינג'ר ונחתוך לחתיכות קטנות
  2. נטגן בשמן זית קלות, נוסיף את מיץ התפוזים ואת משקה הג'ינג'ר אייל ונערבב
  3. נצמצם את המרק וניצוק את בסיס מרק הירקות לתערובת
  4. נבשל את המרק עד שהדלעת רכה, נוסיף את השמנת המתוקה ונבשל חמש דקות נוספות
  5. נוריד מהאש, נתבל במלח ופלפל ונרסק את המרק בעזרת מיקסר מוט
  6. את קוביות הלחם נמרח בשמן זית ושמן דלעת, נתבל במלח ופלפל ונכניס לתנור עד שישחימו
  7. נגיש את המרק בתוספת קוביות הלחם ובתיאבון

מרק ערמונים

 

מצרכים:

  • 100 גרם חמאה
  • 150 גרם בצל
  • 200 גרם מחית ערמונים
  • 100 גרם תפוחי אדמה
  • 100 מ"ל שמנת
  • מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. נקצוץ את הבצל ונטגן בחמאה
  2. נוסיף את מחית הערמונים ותפוחי האדמה
  3. נתבל במלח ופלפל ונוסיף מים
  4. נבשל עד שתפוחי האדמה רכים
  5. לאחר שתפוחי האדמה רכים, נוסיף את השמנת ונבשל למספר דקות נוספות
  6. נוריד מהאש ונרסק את המרק בעזרת מיקסר מוט ובתיאבון

המתכונים באדיבות ,Beko מותג מכשירי החשמל לבית

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*