עצמאות אש: מתכונים לשדרוג ה"על האש" בעצמאות

טאקו בקר בגריל . צילום: טקה סטודיו

החג האהוב על הישראלים מתקרב ואנחנו כמובן מתכוונים לחג ה"על האש". ישראלים רבים החלו להכין במרץ את המנגל והגחלים לקראת עונת המנגלים הקרובה שתיפתח באופן רשמי ביום העצמאות והם כבר מתחילים לפנטז על כל הבשר שיכינו ויאכלו. אנחנו מציעים לגוון את המנגל המסורתי ולהעשיר אותו במנות חדשות- מטאקו בקר בגריל לתירס על האש ועד לצ'יפס זוקיני. הנה כמה מתכונים שיהפכו את העל האש השנה לטעים עוד יותר.

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. למתכונים נוספים ניתן להכנס לאתר הפייסבוק של החברה.

טאקו בקר בגריל

מרכיבים:

400 גר' בקר (עבה)

1 בצל סגול

1/2 פלפל אדום

1/4 קישוא

שמן זית כתית מעולה

תיבול טאקו

מלח

פלפל שחור טחון

6 טורטיות תירס לטאקו

כוסברה טרייה

ליים או לימון

גוואקמולי

הוראות הכנה:

מקלפים וחותכים את הבצל הסגול לרצועות דקות.

שוטפים את הפלפל וחותכים לקוביות.

שוטפים את הקישוא וחותכים לחתיכות קטנות.

מוסיפים קצת תיבול טאקו לירקות.

מחממים קצת שמן במחבת ומערבבים את הירקות בנפרד עד לתוצאה פריכה.

מורחים את הסטייק בשמן זית, מוסיפים מלח ופלפל וצורבים אותו על הגריל, משני הצדדים, וחותכים לרצועות דקות.

צורבים את טורטיות התירס על הגריל במשך כמה שניות מכל צד.

מרכיבים את הטאקו עם בשר הבקר והירקות.

ניתן לשדרג בצלחת עם פלחי ליים או לימון, כוסברה טרייה וגוואקמולי.

 

 

תירס על האש

רכיבים

למיונז צ'יפוטלה:

1 ביצה

200 גר' שמן חמניות

10 גר' חומץ יין לבן

1 צ'ילי צ'יפוטלה ברוטב אדובו / צ'יפוטלה

 

עבור קלחי התירס:

4 קלחי תירס מבושלים

שמן קנולה

פרוסות גבינה טבעונית (אופציונלי)

כוסברה

ליים

תירס על האש.צילום: טקה סטודיו

הוראות הכנה:

למיונז הצ'יפוטלה:

הקציפו בבלנדר ידני את הביצה, הצ'יפוטלה והחומץ עם מעט שמן עד שהתערובת מתחילה להתעבות.

מוסיפים בהדרגה שמן חמניות תוך כדי ערבוב עם התערובת.

עבור קלחי התירס:

מורחים את התירס בשמן קנולה ומבשלים על הגריל ב 200 מעלות במשך 3-5 דקות.

מוציאים מהגריל ומניחים מעל פרוסות גבינה טבעונית (אופציונלי) ועלי כוסברה להגשה.

מוסיפים כמה פרוסות ליים ומיונז צ'יפוטלה.

 

 

צ'יפס קישואים

מרכיבים

לקישואים:

2 קישואים

150 גר' פנקו

2 כפות של עמילן תירס משובח

100 גר' גבינה טבעונית מגוררת (אופציונלי)

מלח

פלפל

2 ביצים

שמן זית כתית מעולה

 

לרוטב:

3 עלי בזיליקום

1/2 בצל סגול

1/2 שן שום

מלח

פלפל

1/2 ליים

 

הוראות הכנה:

שוטפים וחותכים את הקישואים בצורת מקלות ומייבשים היטב.

מערבבים את הפנקו עם עמילן תירס, גבינה טבעונית מגוררת (אופציונלי), מלח ופלפל.

טובלים את הקישואים בביצה ולאחר מכן בתערובת המרכיבים היבשים.

מניחים את המקלות על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה, מורחים שמן מעל ואופים ב 200 מעלות במשך 20 דקות.

להכנת הרוטב:

מערבבים עלי בזיליקום, בצל סגול ושן השום עם מיץ ליים, מלח ופלפל.

מערבבים היטב עד לאיחוד ומגישים עם הצ'יפס.

 

בתאבון וחג שמח

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*