מתכון מנצח לארוחת שבועות: קולציונה אורקייטה עם רוטב בזיליקום ומוצרלה

פסטה אורקייטה. צילום: יחצ

פסטה משובחת משדרגת משמעותית כל ארוחה חלבית. השף הראשי של מותג הפסטה האיטלקי ברילה, מציע מתכון מנצח לארוחת חג השבועות. המתכון החדש מהווה את המנה העיקרית לחג, ומתאים לצד סלטים, פשטידות, גבינות ויין. 

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 15 דקות

עבור 4 אנשים/סועדים

מצרכים:

340 גרם פסטה אורקייטה של ברילה

1 צנצנת של רוטב בזיליקום של ברילה

1 שן שום קצוצה

1 עגבנייה בשלה חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ

150 גרם גבינת מוצרלה טרייה, חתוכה ל-4

40 מ"ל שמן זית כתית מעולה

10 עלים של בזיליקום טרי

מלח  ים אטלנטי, למי הפסטה

מלח ים ופלפל, לפי הטעם.

פסטה אורקייטה. צילום: יח"צ ברילה

אופן הכנה:

בסיר גדול מרתיחים מים. כאשר המים מגיעים לרתיחה מוסיפים מלח ים אטלנטי (7 גרם לליטר מים)

שמים את הפסטה של ברילה במים ומערבבים. מבשלים לפי ההוראות על האריזה.

בינתיים במחבת גדולה מוסיפים מעט שמן זית כתית מעולה ושום, מבשלים עד לקבלת צבע זהוב ואז מוסיפים עגבנייה טרייה ו-2 עלי בזיליקום.

מוסיפים את הרוטב של ברילה ומבשלים על אש קטנה.

מסננים את הפסטה 2 דקות לפני הזמן המוצע, ומעבירים אותה לרוטב ביחד עם רבע כוס ממי הבישול כדי לאפשר לפסטה לסיים את הבישול.

לאחר שהפסטה ספגה את הרוטב, מוסיפים את שמן הזית.

מגישים עם מוצרלה מעל, בזיליקום טרי ופלפל שחור.

 

טיפ מהשף של ברילה: השאר את המוצרלה בטמפרטורת החדר (שעה לפני) לטעם טוב יותר.

 

חג שבועות שמח וטעים.

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*