אסאדו צ'ימיצ'ורי בורגר – המבורגר בטעמים ארגנטינאיים

רשת מסעדות ההמבורגרים BBB משיקה 3 מנות המבורגר חדשות, המבוססות על המבורגרים ארגנטינאיים, אשר יוגשו במהלך חודשים אוקטובר- ינואר 2020, בכל מסעדות הרשת.

 

ההמבורגר הראשון שפתח את סדרת המנות, מככב בתפריט BBB החל מה 28.10, ועד 23.11,  הוא: "אסאדו צ'ימיצ'ורי בורגר" – העשוי  מבשר אנגוס שחור, בתוספת אסאדו מפורק, בצל צרוב וצ'מיצ'ורי. מוגש בלחמנית מרקו עם איולי אדובה (עשבי תיבול) וירקות. תוספת בצד תפו"א מדורה. מחיר לצרכן: 74 ₪ (67 ₪ לחברי מועדון).

 

השף אילן פנחס, אשר נסע עם דנה פרידר עד לארגנטינה, כדי למצוא את ההמבורגרים הטובים ביותר ולהביאם למסעדות  הרשת, מגיש את המתכון ל"אסאדו צ'ימיצ'ורי בורגר".

 

המבורגר בלאק אנגוס (מתכון ל10 מנות)

מרכיבים:

  • 1 ק"ג אונטר-ריב בלאק אנגוס טחון גס (6 מ"מ)
  • 5 ק"ג אנטריקוט בלאק אנגוס טחון גס (6מ"מ).
  • 5 ק"ג שפונדרה בלאק אנגוס טחון גס (6 מ"מ).
  • 20 גרם מלח (חצי כף שטוחה).
  • 4 גרם פלפל שחור טחון (כפית שטוחה).

אופן הכנה-

בקערת ערבוב (גדולה יחסית) מניחים את הבשר הטחון ומפזרים מעל את המלח והפלפל, מערבבים בעדינות עם קצות האצבעות. מטרת הערבוב פיזור התבלינים. חשוב לערבב בצורה עדינה ולא "ללוש" את הבשר בכדי שלא יפתח יתר על המידה החלבון והבשר יהיה "צמיגי".

משמנים מעט את הידיים, קורצים כדורים במשקל של 200 גרם ומעצבים מהם קציצת המבורגר.

ניתן ואף מומלץ להשתמש ברינג אשר תואם לגודל הלחמנייה.

חשוב לשים לב לא לדחוס או לעבוד עם הבשר יתר על המידה בכדי שתצא קציצה אוורירית.

לאחר עיצוב הקציצות מכניסים לקירור למשך שלוש שעות.

דנה פרידר ואילן פנחס – בורגר טריפ 3. צילום: עדי אורני

איולי אדובה (מתכון ל-10 המבורגרים)

מרכיבים:

  • 500 גרם מיונז הלמנס.
  • 25 גרם (חצי צרור) פטרוזיליה קצוצה.
  • חצי שן שום בינונית קצוצה דק.
  • פקק חומץ 5% .
  • רבע כפית שטוחה של שאטה/צ'ילי גרוס.
  • עלים מ5 ענפים של אורגנו קצוצים.
  • קורט כמון.
  • קורט פלפל שחור גרוס.
  • רבע לימון סחוט.
  • חצי פלפל צ'יפוטלה (פלפל מקסיקני מעושן) קצוץ.

אופן הכנה:

מערבבים את כל המרכיבים עד למרקם אחיד ומאחסנים בקירור.

אסאדו צימיצורי בורגר. צילום: גליה אבירם

 

תפוח אדמה מדורה

מרכיבים:

  • 1015 תפוחי אדמה שטופים היטב (300-350 גרם ליחידה)
  • 2 חופנים של מלח גס

 

אופן הכנה:

בתחתית של תבנית גבוהה  מפזרים שני חופנים של מלח גס.  מעל המלח הגס מניחים את תפוחי האדמה, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, למשך 90 דקות או עד ריכוך מלא.

 

צ'ימיצ'ורי (מתכון ל10 מנות)

מרכיבים:

  • 250  גרם פטרוזיליה קצוצה דק (5 צרורות).
  • 60 גרם בזיליקום ( צרור אחד).
  • 40 גרם אורגנו ( צרור 1 ).
  • 50 גרם בצל לבן קצוץ דק (חצי בצל בינוני).
  • 100 גרם פלפל אדום קצוץ דק (חצי פלפל גדול).
  • 10 גרם שום (2 שינים בינוניות).
  • 150 מ"ל שמן זית (כוס חד"פ).
  • 150 מ"ל חומץ 5% (כוס חד"פ).
  • כפית שטוחה של סוכר.
  • כפית שטוחה של מלח.

אופן הכנה:

מכניסים לקערה גדולה את הפטרוזיליה, בצל קצוץ והפלפל האדום הקצוץ ומערבבים עם כמחצית מכמות השמן.

לאחר מכן, מכניסים את שאר המרכיבים ואת שארית השמן למעבד מזון, טוחנים היטב עד לקבלת משחה חלקה.

את המשחה שהתקבלה מוסיפים לקערה עם הפטרוזיליה הבצל והפלפלים ומערבבים היטב .

מומלץ –  להכין מראש (יום לפני) בכדי להעצים את הטעמים וחיבור המרכיבים.

 

 

 

אסאדו (מתכון ל10 מנות)

מרכיבים-

  • 2 ק"ג נתח אסאדו בלי עצם (יש לבקש מהקצב לקבל כנתח ולא רצועות).
  • כפית שאטה/צ'ילי גרוס.
  • כף מלח גס.
  • 100 גרם שמן זית (3/4 כוס חד"פ).

אופן ההכנה:

יש להשרות את הבשר במרינדה למשך לילה שלם במקרר.

לאחר ההשריה, צורבים את הנתח על הגריל/מחבת פסים עד לקבלת צבע שחום ולאחר מכן מכניסים לתנור שחומם מראש ל120 מעלות למשך 3 שעות או עד שהבשר רך ונימוח.

כאשר הנתח מוכן, מוצאים מן התנור ונותנים לו "לנוח" כ3 שעות, לאחר מכן פורסים את הנתח לפרוסות  בעובי של כ- 2-3 מילימטר.

 

להרכבת המנה:

מרכיבים-

  • לחמניית המבורגר.
  • כף איולי אדובה.
  • מעט חסה אייסברג.
  • 2 פרוסות עגבנייה.
  • 5-6 פרוסות מלפפון חמוץ.
  • מעט בצל סגול פרוס דק.
  • קציצת בלאק אנגוס
  • חופן/2 כפות בצל מטוגן.
  • פרוסות דקות של אסאדו צרוב עם כף צימצורי מעל.

אופן הכנת המנה

צולים את קציצת ההמבורגר עד למידת העשייה הרצויה (מומלץ M).

במקביל קולים היטב את לחמניית ההמבורגר.

על חלקה התחתון של הלחמנייה מורחים את האיולי אדובה, מעליו מסדרים את הירקות על פי הסדר הבא: אייסברג, עגבנייה, מלפפון חמוץ ובצל.

כאשר קציצת ההמבורגר מתקרבת למידת העשייה הרצויה, צורבים במקביל את פרוסות האסאדו במחבת או בגריל (יש לשים לב לבצע צריבה קלה ולא לייבש את נתחי האסאדו).

כאשר הקציצה מוכנה יש להניח אותה על גבי הירקות ומעלייה להוסיף לפי סדר הבא: בצל המטוגן, פרוסת האסאדו  הצרוב ולבסוף את הצ'ימצ'ורי מעל.

מגישים עם תוספת של תפוח אדמה מדורה עם כף של רוטב צימצורי מעליו.

 

 

בתאבון!!!!

 

 

לפרטים: מרב ימיני – דניאלה רייבנבך – 03-6360012

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*