מרק לחורף: מרק פו וייטנאמי

מרק פו, מרק נודלס וייטנאמי. צילום: Teka Studio

כששבוע של סופות גשמים מאחורינו ושבוע נוסף של קור יוצא דופן לפנינו אין זמן מתאים יותר להתנסות בהכנת מרקים מקוריים, מחממים ומנחמים. מודש לך באהבה ובחום מתכון מצוין של מרק פו וייטנאמי עם ג'ינג'ר וצ'ילי פיקנטי שיחמם את הבטן ויביא סומק ללחיים.

 

מרק פו: מרק נודלס וייטנאמי

מצרכים:

למרק:

3 ליטר מים

1 בצל

1 ג'ינג'ר

2 שיני שום

קליפות ליים ומנדרינה (ללא החלק הלבן)

50 מ"ל רוטב סויה

20 גרם סוכר חום

2 מקלות קינמון

4 כוכבי אניס

5 תרמילי הל

4 ציפורן

10 זרעי כוסברה

20 גרם אצות לפי הטעם (אופציונלי)

מלח לפי הטעם

מרק נודלס וייטנאמי
מרק פו, מרק נודלס וייטנאמי. צילום: Teka Studio

לתוספת:

400 גרם אטריות אורז

2 ליים

עירית

100 גרם נבטי שעועית

כוסברה ונענע טרייה

1 צ'ילי אדום טרי

200 גרם סייטן או טופו

 

הוראות הכנה:

קולפים חותכים ומטגנים את הבצל, מוסיפים את הג'ינג'ר ואת השום במחבת קלופים וחתוכים לצלייה קלה לבסוף צולים את התבלינים עד שאלו נפתחים ומעלים ארומה, ואז מוסיפים 3 ליטר מים רותחים. מוסיפים גם את שאר מרכיבי המרק ומבשלים על אש קטנה למשך שעתיים לפחות.

לאחר בישול של שעתיים מסננים את המרק ומוסיפים מלח לפי הטעם, מביאים לרתיחה, מבשלים את האטריות עד לדרגת אל דנטה ומכבים את האש.

חותכים את הסייטן או את הטופו לפרוסות ומטגנים במחבת משני הצדדים, מוסיפים מלח ופלפל, חותכים את העירית והצ'ילי לפרוסות דקות ומוסיפים את הטופו העירית והצ'ילי לקערת המרק לפני ההגשה. ניתן לפזר מעל עשבי תיבול טריים, נבטי שעועית, וטריז ליים.

 

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka

 

מוזמנים לעיין בכתבות נוספות בפודתי אוכל כשר

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*