משבר האקלים: אתר הבישול הפופולרי "אפיקיוריוס" מפסיק להעלות מתכוני בשר בקר

פרות בקיבוץ
רפת פרות בקיבוץ. צילום: מערכת פודתי
אתר הבישול המצליח "אפיקיוריוס" הכריז השבוע כי בשל הנזקים הסביבתיים של תעשיית הבשר והיותה גורם משמעותי בפליטות גזי חממה, הוא חדל מלהעלות מתכונים חדשים עם בשר בקר. ההחלטה הדרמטית סוקרה בהרחבה בכלי התקשורת המרכזיים, כגון הניו יורק טיימס, פורבס, הוושינגטון פוסט, הגרדיאן, CNN ואחרים.
עמותת אנימלס: "משמח שגם מובילי דעה קולינריים מעודדים את הציבור להוציא את הבשר מהצלחת. תעשיית הבשר אחראית לא רק לפליטות גזי חממה, אלא גם לכריתת יערות, לזיהום משאבים ולבזבוז מים: כך למשל, עבור ייצור קילו אחד של בשר בקר נדרשים למעלה מ-15 אלף ליטרים של מים, כמות השווה ל-1,700 הדחות של מיכל מלא של הניאגרה – פשוט להוריד מים בביוב. הפסקת פרסום מתכוני בשר בקר היא צעד מצוין בכיוון הנכון, ואנחנו מקווים שהמגמה של עידוד תזונה בת קיימא המבוססת על דגנים, קטניות, ירקות ופירות תמשיך להתרחב גם אצלנו בישראל".
מוזמנים לעיין בכתבות נוספות בפודתי אוכל כשר

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*