![](http://www.foodati.co.il/wp-content/uploads/2020/06/פשטידת-תפוח-אדמה-בשר-ועגבניות-מאסטר-שף.-צילום-נמרוד-סונדרס-4-e1592292909484.jpg)
המותג מאסטר שף מציע מתכון נפלא לפשטידת תפוח אדמה, בשר ועגבניות שיוסיף המון טעם לשולחן השבת.
![](http://www.foodati.co.il/wp-content/uploads/2020/06/פשטידת-תפוח-אדמה-בשר-ועגבניות-מאסטר-שף.-צילום-נמרוד-סונדרס-4-1024x683.jpg)
רשימת חומרים לתבנית בקוטר 26:
3 תפוחי אדמה לבישול
2 חלמונים
½ ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל קלוף וקצוץ דק
3 שיני שום כתושות
4 כפות רסק עגבניות
1 כוס מחית עגבניות
1 כוס שימורי אפונת גינה עדינה
2 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומבשלים במי מלח במשך כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים לחלוטין.
- מועכים לפירה חלק, מוסיפים חלמונים, מתבלים בפלפל ואם יש צורך גם במלח ומערבבים לפירה חלק.
- בינתיים: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.
- מוסיפים בשר טחון ושחמים במשך כ-5 דקות, מוסיפים רסק עגבניות ומחית עגבניות, שימורי אפונת גינה עדינה ומבשלים יחדיו במשך כ-5 דקות נוספות, מוסיפים מלח ופלפל .
- יוצקים את תערובת הבשר לתבנית משומנת ומהדקים.
- משטחים את הפירה מעל הבשר בשכבה אחידה.
- אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ30 דקות.
Leave a Reply